Skip to main content

Video: Teguran YB Lim Guan Eng Terhadap Kemampuan Kerajaan Negeri Kelantan Menangani Krisis Banjir

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas sumbangan dan sokongan YB LGE, kerajaan Pulau Pinang dan DAP Malaysia dalam membantu kerajaan Negeri Kelantan menghadapi krisis banjir baru-baru ini. Walaubagaimanapun, teguran tersebut adalah tidak wajar dan tidak adil tanpa mendengar keterangan dari Kerajaan Kelantan terlebih dahulu sebelum menghukum mereka sebagai tidak berkemampuan.


WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Comments

Izuddin said…
YB, stop the rhetoric maaa....It wasnt an attack on kelantan pas.

YB, lge wasnt questioning the weather that caused the floods. He cant stop the rain. he was questioning the kelantan pas could do nothing and failed as a government. We all saw that. These ulamak could not summon the rain to stop either!

YB, the weather is unpredictable, yes, but the kelantan capabilities is unprecedented.

YB, kelantan pas tidak akan perjelas mereka lemah dan gagal menangani banjir terbesar kerana mereka adalah 'sons of God'(referring to one who does the Will)

Lge bagi duit bantuan tu bukan atas sebab kelantan pas bersih daa...sebab kelantan pas takda cukup duit nak bagi kat rakyat kelantan.
Unknown said…
Orang PAS bukan "sons of God". Itu terma yg diguna oleh kristian.
Kerajaan negeri telah melakukan sebaik mungkin. Saudara Izuddin tak perlulah nk jd macai DAP, menfitnah kerajaan negeri kelantan.
LGE bagi duit? LGE rasis, dia bukan bagi kpd kerajaan negeri. Bertemu muka dgn MB kelantan pun tidak mahu.
Izuddin said…
Orang PAS yang conservative ni sama macam Bani Israel yang gelar mereka YAHUDI(JEW)yang membawa erti Children of God dan mereka beranggapan mereka tidak salah dan tidak boleh dipersalah. Sama lah macam mengata "kami tak bersalah dan jangan salahkan kami. Kami takda duit".

Popular posts from this blog

Lawatan Kerja ke Kilang Carlsberg

Tajuk posting saya kali ini barangkali akan memeranjatkan sesetengah pihak. Lanjutan daripada perbincangan berhubung Terminal Bas Shah Alam, saya bersama beberapa Ahli Majlis MBSA telah melawat kilang Carlsberg pada hari Khamis 5 Ogos, jam 3 petang. Kami disambut oleh Dato’ Chin Voon Loong, Timbalan Pengarah Urusan Syarikat berkenaan. Beliau memberikan penjelasan dan latar belakang syarikat serta prestasi perniagaannya semenjak ianya mula beroperasi. Untuk makluman semua, kilang Carlsberg Shah Alam telah mula beroperasi pada tahun 1972, iaitu 38 tahun dahulu. Ia merupakan di antara kilang yang terawal di kawasan tersebut dan semasa ianya dibina, hanya hutan dan belukar di kelilingnya.

Oktoberfest dan Pendirian Saya

Temuramah saya yang dibuat oleh ISMA berhubung isu Oktoberfest telah banyak menimbulkan kontroversi. Mungkin kerana ramai hanya membaca tajuk. Sepertimana biasa. Malas untuk membaca dan faham tetapi teringin sangat mengutuk. Lebih-lebih lagi bila yang memberi komen itu adalah diri saya. Malang sungguh nasib mereka ini. Tidak faham dan terus menceritakan mengikut selera mereka. Sampai ada yang mengatakan saya ‘sokong’ dan ucapkan tahniah. Biasalah. Kalau semua sudah faham, kurang pulalah kerja untuk saya!

Menjawab Najib Razak

1. Bekas SU Politik saya Ahli Lembaga Penasihat DBKL. Ianya jawatan non-executive dan hanya berfungsi menasihati Dato Bandar dalam isu-isu dasar. Lembaga tersebut tidak memberi kelulusan untuk apa-apa permohonan.
2. Ya saya yang lantik kerana dia berpengalaman sebagai Ahli Majlis MBSA selama dua sesi dan merupakan seorang profesional lulusan Kejuruteraan dari sebuah Universiti Amerika. Dengan Pengalaman dan ilmunya dia dipercayai boleh menasihati Dato Bandar DBKL dalam banyak persoalan.
3. Ya dia juga Ketua AMANAH Kawasan Shah Alam sejak 2015 dan merupakan pimpinan pelapis yang insyaAllah akan gantikan saya.
4. Saya Ahli Parlimen Shah Alam sejak 2008, kawasan 80% pengundi Melayu yang telah menangkan saya dengan majoriti sebanyak 30 ribu lebih pada 2018. Shah Alam kawasan Melayu dan mereka inginkan wakil dan kepimpinan yang bebas rasuah.

5. Maksud 'broker' adalah orang seperti Jho Low. Takkan Jib tak tahu? Bukankah Jib dikatakan banyak gunakan khidmat beliau untuk bantu Melayu khus…