Skip to main content

Video: Teguran YB Lim Guan Eng Terhadap Kemampuan Kerajaan Negeri Kelantan Menangani Krisis Banjir

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas sumbangan dan sokongan YB LGE, kerajaan Pulau Pinang dan DAP Malaysia dalam membantu kerajaan Negeri Kelantan menghadapi krisis banjir baru-baru ini. Walaubagaimanapun, teguran tersebut adalah tidak wajar dan tidak adil tanpa mendengar keterangan dari Kerajaan Kelantan terlebih dahulu sebelum menghukum mereka sebagai tidak berkemampuan.


WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Comments

Izuddin said…
YB, stop the rhetoric maaa....It wasnt an attack on kelantan pas.

YB, lge wasnt questioning the weather that caused the floods. He cant stop the rain. he was questioning the kelantan pas could do nothing and failed as a government. We all saw that. These ulamak could not summon the rain to stop either!

YB, the weather is unpredictable, yes, but the kelantan capabilities is unprecedented.

YB, kelantan pas tidak akan perjelas mereka lemah dan gagal menangani banjir terbesar kerana mereka adalah 'sons of God'(referring to one who does the Will)

Lge bagi duit bantuan tu bukan atas sebab kelantan pas bersih daa...sebab kelantan pas takda cukup duit nak bagi kat rakyat kelantan.
Unknown said…
Orang PAS bukan "sons of God". Itu terma yg diguna oleh kristian.
Kerajaan negeri telah melakukan sebaik mungkin. Saudara Izuddin tak perlulah nk jd macai DAP, menfitnah kerajaan negeri kelantan.
LGE bagi duit? LGE rasis, dia bukan bagi kpd kerajaan negeri. Bertemu muka dgn MB kelantan pun tidak mahu.
Izuddin said…
Orang PAS yang conservative ni sama macam Bani Israel yang gelar mereka YAHUDI(JEW)yang membawa erti Children of God dan mereka beranggapan mereka tidak salah dan tidak boleh dipersalah. Sama lah macam mengata "kami tak bersalah dan jangan salahkan kami. Kami takda duit".

Popular posts from this blog

Menjawab Najib Razak

1. Bekas SU Politik saya Ahli Lembaga Penasihat DBKL. Ianya jawatan non-executive dan hanya berfungsi menasihati Dato Bandar dalam isu-isu dasar. Lembaga tersebut tidak memberi kelulusan untuk apa-apa permohonan. 2. Ya saya yang lantik kerana dia berpengalaman sebagai Ahli Majlis MBSA selama dua sesi dan merupakan seorang profesional lulusan Kejuruteraan dari sebuah Universiti Amerika. Dengan Pengalaman dan ilmunya dia dipercayai boleh menasihati Dato Bandar DBKL dalam banyak persoalan. 3. Ya dia juga Ketua AMANAH Kawasan Shah Alam sejak 2015 dan merupakan pimpinan pelapis yang insyaAllah akan gantikan saya. 4. Saya Ahli Parlimen Shah Alam sejak 2008, kawasan 80% pengundi Melayu yang telah menangkan saya dengan majoriti sebanyak 30 ribu lebih pada 2018. Shah Alam kawasan Melayu dan mereka inginkan wakil dan kepimpinan yang bebas rasuah. Jho Low (kanan) bersama keluarga Najib Razak. Turut serta seorang lagi kenalan mereka. - Gambar fail Astro Awani 5. Maksud 'broker' adalah ora

Hj. Azli Yusof

Di antara tugas pemimpin adalah untuk mewujudkan pelapis yang berkemampuan, berakhlak dan beramanah. Di kalangan pelapis di Shah Alam adalah Hj. Azli Yusof , beliau merupakan seorang profesional muda yang telah terlibat pada awalnya dengan PAS sejak di kampus semasa masih menuntut di US dan kemudiannya bergiat di peringkat Pemuda sekembali ke tanah air. Telah dipilih sebagai YDP PAS Kawasan Shah Alam pada 2013 bagi menggantikan saya setelah saya memilih untuk tidak mempertahankan jawatan tersebut pada tahun itu . Beliau kemudiannya meninggalkan PAS setelah melihat pasti tersebut terpesong dari jalan asalnya dan bersama AMANAH sejak penubuhannya. Seorang yang dinamik dan berkemampuan serta berpengalaman dalam bidang kejuruteraan, perniagaan dan juga politik. WaLlahu 'Alam   KHALID SAMAD

Lawatan Kerja ke Kilang Carlsberg

Tajuk posting saya kali ini barangkali akan memeranjatkan sesetengah pihak. Lanjutan daripada perbincangan berhubung Terminal Bas Shah Alam , saya bersama beberapa Ahli Majlis MBSA telah melawat kilang Carlsberg pada hari Khamis 5 Ogos, jam 3 petang. Kami disambut oleh Dato’ Chin Voon Loong, Timbalan Pengarah Urusan Syarikat berkenaan. Beliau memberikan penjelasan dan latar belakang syarikat serta prestasi perniagaannya semenjak ianya mula beroperasi. Untuk makluman semua, kilang Carlsberg Shah Alam telah mula beroperasi pada tahun 1972, iaitu 38 tahun dahulu. Ia merupakan di antara kilang yang terawal di kawasan tersebut dan semasa ianya dibina, hanya hutan dan belukar di kelilingnya.