Skip to main content

Video: Pakatan Target of Guerrilla Tabloid

An underground anti-Pakatan Rakyat publication has been sneaked into Parliament and left at the MPs' lounge.

Khalid Samad (PAS-Shah Alam) found copies of the tabloid's second edition there today which had been made available for free.



The newspaper which started distribution in February very closely mimics the layout of the Selangor state's official publication SelangorKini.

However, anti-Pakatan Selangor Kita does not carry the printing and publication license numbers, a mandatory requirement for all newspapers.

Video courtesy of Malaysiakini
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

sam raspiut said…
"AKHIRNYA SPINNER HADI KEMBALI BERKEMPEN UTK RAKAN UMNO DIHULU SELANGOR"

Dia, tokoh ulama malayu melenguih dgn bango membela zaid meletakan calon PKR jadi 'hot and easy target' penembak UG dan anti PR.
Hadi kata di Sinar harian"dakwaan negetif terhadap zaid tidak adil" tetapi, adakah adil tindakan dia pd zaid mengulas komen LIar diblog picisan?
sedangkan dia tahu pancing blog gampang ini menunggu komen dr tokoh pimpinan bangang utk menaikkan dan mengesahkan berita liar spt ini?
Bukankah hujah pembelaan gampang dia adalah satu bentuk serangan pada calon PR?
Bukan dia tahu ISU paling besar di PRK hulu selangor adalah isu kredibiliti PERIBADI DAN KETOKOHAN calon.. atau Hadi memang BERUSAHA meletakkan pribadi zaid sebagai bahan polimik umun di PRK Hulu S'gor??

Dakwaan hadi, “Saya tidak baca blog, jadi saya tidak tahu, tetapi sebagai orang Islam, kita perlu bertanya dengan tuan badan sendiri, bukannya mempercayai blogger,” benarkah begitu??
kalau benar mengapa dia tidak tanya zaid , timbang baik dan buruk sebelum ulas MENAIKkan isu dan rating blog ug/umno itu?
kalau benar tak pernah baca.. mengapa gatai nak ulas barang yg dia tak mahir, tak fasih?? serah pd bebudak blog je la uruss..

MEMbelakah hadi.. bila dihighlightnya cuma 'kaki minum', 'saman hudud', 'sudah berubah', 'baru balik mekah' meletakkan calon PKR seolah2 semua sama spt Zul Nordin.. sedangkan umum menerima Zaid dgn cara berbeda!!
mengapa TIDAK di highlight pengorbanan zaid.. betapa zaid meninggal kehidupan buruknya dalam umno, meninggal jawatan menteri, kemewahan dan masa depan gemilang dlm umno.. hanya semata-mata utk BERSAMA PR? tinggalkan semua!
atau dgn mengankat fakta ini hadi takut mendedahkan keburukan penyokong ug yg tidak berani melepaskan umno??

saya akui Hadi sebagai orang tua PAS cukup mahir dalam kerja spin politik ini.. cuma sebagai ulama MELAYU dia agak lembab berbandingkan pemahaman politik benih muda PR hari ini.
Hadi tetap Hadi.. CUMA tokoh "ULAMA MELAYU!!"
spy said…
gunalah apa cara pun selangor kita ke.. selangor kota ke..rakyat sekarang dah dapat bezakan yg mana satu munafik yg mana satu tidak & rakyat dah muak dengan fitnah dan mehnah umno.

Popular posts from this blog

Berakhirnya Drama RUU 355?

Drama perlaksanaan sistem perundangan Islam yang mengambil bentuk usul persendirian YB Marang berhubung Akta 355 kelihatan menghampiri adegan penamatnya. Pada peringkat kesudahannya UMNO/BN kelihatan sebagai pihak yang meraih keuntungan terbesar dengan pembangkang berada dalam keadaan berpecah dan tidak bersepakat. Keutuhan Pakatan Rakyat yang telah mewarnai pilihan raya ke 13 pada 2013 sudah jelas hilang. Yang sepatutnya mengambil tempatnya, iaitu Pakatan Harapan, masih dalam keadaan sedikit terumbang-ambing, khususnya berhubung hubungan dengan PAS.

Tindakan UMNO/BN untuk mensasarkan PAS melalui isu perundangan Islam adalah satu ‘master-stroke’ yang tidak boleh dinafikan mana-mana pihak. Melaluinya bukan sahaja PR berpecah, namun ketidak-tentuan sikap terhadap PAS menyebabkan apa-apa tindakbalas untuk menyelamatkan keadaan menjadi tidak padu dan kurang bersungguh-sungguh. Kebergantungan terhadap PAS oleh pihak tertentu menyebabkan mereka tidak sanggup memutuskan hubungan dengan PAS s…

Video Parlimen: Melayu, Songkok dan Biadab?

Banyak yang telah diperkatakan berkenaan respon saya terhadap Pasir Salak di Parlimen awal minggu ini. Saya sertakan disini video perbalahan tersebut.



Dia mencarut dan mempermainkan nama keluarga Seputeh dan apabila ditegur terus berdegil. Kemudian dia terus mengejek Batu Kawan yang turut menegurnya. Sikap degil Pasir Salak mempertahankan akhlak buruk diri sendiri terpaksa saya hadapi dengan kata-kata keras sebegitu dan malangnya dibela pula oleh Speaker.

Harap saksikan dan nilai sendiri videonya secara keseluruhan dan jangan dirujuk satu lagi versi yang telah disunting melalui Blog BNBBC. Sudahlah akhlak tidak seberapa, cuba menipu pula?



WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Penjelasan atas Fitnah yang Disebar Kononnya Ahli Parlimen Shah Alam, YBKS 'Sembah Ayam'

1. PAS untuk sekian kali sudah bertukar menjadi parti fitnah dan maki hamun. Tiada selain memunafikkan, mengkafirkan atau dituduhnya syirik kepada orang lain termasuklah dalam gambar saat akhir video CNY yang dibuat DAP.



2. Perlu faham bahawa mengikut bahasa Cina, perkataan Na (itu) Ji (Ayam) yang kebetulan bunyinya sama macam Najib.

3. Video tersebut adalah berkaitan Kisah Ayam itu (Na Ji) yang jahat dan selalu merugikan tuannya.

4. Tuannya serah ayam itu kepada YB Teresa kerana sudah tidak mampu lagi membela ayam itu. Tiba-tiba semasa menerima ayam itu, ia terlepas lari, mereka semua mengejarnya dan berjaya ditangkapnya semula.

5. YBKS telah memasukkan ayam itu (na ji) dalam sangkar (penjara) dan ucap Selamat Tahun Baharu Cina.

6. Photo terakhir itu menunjukkan mereka semua mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina pada Na Ji yang sudah berada dlm sangkar (penjara).


7. Tiada upacara atau scene sembahan di situ. Gong Xi Faa Chai yang disebut bukanlah penyembahan.

Seronokkah buat dan se…