Skip to main content

Video Parlimen: Bajet 2010 - MP PAS Shah Alam vs BN Jasin

MP PAS Shah Alam, Khalid Samad mencelah Ucapan MP BN Jasin membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2010 (Bajet 2010) di Dewan Rakyat pada 27 Oktober 2009



Berkaitan: Make firms pay card charges (The Star) dan MPs Want Credit Card Issuers To Bear Annual Service Tax (BERNAMA)

Video adalah ihsan MPPAS
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Teluk Bakong said…
salam YB Khalid Samad

Siapa yang mengaku"bodoh" tu hu hu
Salam YB....

bodohnya YB Jasin tuh!

Macam tak sekolah je?
Anonymous said…
Kera-jaan BN pro cronisme,pro cukongisme,anti rakyat.Hutang kroni,billion billion ringgit ,lansung tak kutip,dan terpaksa ditanggung oleh rakyat utk "menjaga" profitibiliti cukong,crony,bank..Semua org tau,la ni rakyat,terpaksa cari ah long,cari ceti,pergi kedai pajak,sebab,gaji dah menurun,tetapi kos kehidupan masih tinggi.Rakyat terpaksa ambik card credit,cari ah log utk megatasi masaalah kewangan. Cukai pendapatan upper middle kelas pulak diturunkan dri 27% ke 26%.Pendek kata,kerjaan BN ni tambahkan kekayaaan para elit dgn membebankan rakyat berpendapatan rendah!!
kangks said…
Salam sejahtera YB,

Dulu YB dari [Jasin-BN] yang saya sudah lupa namanya suruh pihak kastam tutup satu mata di Parlimen. Kini muncul lagi satu kartoon yang bergelar Datuk Wira supaya semua lapuran audit ditapis dahulu sebelum di maklumkan kepada rakyat. Katanya banyak maluuuuuuuuuuu kalau di ketahui rakyat terdapat banyak rasuah di pihak atasan.
Anonymous said…
salam yb hari sabtu datang t.intan ceramah yea. selamat datang ke teluk intan
Anonymous said…
My goodness, such a person can become MP (God Bless Jasin), Malaysia Boleh lah tu.

Government should cap only those earning certain level (maybe RM5000 and above) is allow to own credit cards or even only tax those who have more than 2 or 4 cards, basic two cards should not be taxed. Only tax those third cards or more.

Primary school children (like my kids) also know the logic lah. Sigh. Betul betul, God Bless Malaysialah.
Anonymous said…
salam YB..
maaf, kalau boleh sesekali Yb solatlah di surau2 sekitar shah alam..terutamanya surau seksyen 9...terima kasih..
Anak_Jati Jasin said…
Alahai YB Jasin, this guy actually just another product of "political patronage" di bumi Hang Tuah...buat malu orang kampong jea budak yg takde sekolah tinggi & bekas askar di angkat jadi MP Jasin. Orang Jasin memang terus-terusan akan dapat malu krn selalu sahaja di wakili mereka yang tak berpelajaran tinggi di Parlimen. Dulu arwah bapanya Tun GB, kemudian berpindah ke "Mr Tutup Mata Sebelah", kemudian berpindah lak ke anak menantu lelaki Arwah Tun GB...apalah sangat yg dibuat oleh MP Jasin selain dok kebas segala peluang niaga utk suku-sakat beliau di Jasin...MACC patut siasat dia nii lama dulu. Tapi dia sorang nii memang licik membodek sana-sini utk mengekalkan kuasa. Orang kampong semua tahulah...tanah orang kampong Jasin tergadai sana-sini semuanya angkara wakil Jasin sendiri.

Yang dipentingkan adalah kepentingan suku-sakat tak habis-habis sejak 2 dekat mewakili Serkam & Jasin. Kesian kat ahli UMNO-BN yang terus "memewahkan" hidup sorang nii di Istana tepian Sg Umbai, Melaka.
Anonymous said…
Lahabau sungguh YB Jasin nie,
YB yang lama pun jenis MANGKUK HAYUN, datang yang baru pun sama spesis, tapi atas sedikit je MANGKUK TINGKAT.

Kerajaan nak ambil jalan mudah dapatkan duit dari rakyat yang sedia susah itu pun taknampak?

Rakyat kebanyakan ambik kad kredit sebab nak senang dapat duit dari bank, dahla kena Finance caj + late caj, Kerajaan tambah plak dengan Caj lain. Makin susah la rakyat jawapnya.

Ada plak Dasar automative Negara nak suruh rakyat kebanyakan cek puspakom kereta yang lebih 15 tahun. Apa punya dasar naj menyusahkan dan memiskan rakyat nie?

Macamana la orang Melaka boleh pilih MANGKUK TINGKAT nie jadi YB.

Nak menjilat pun tgk tempat la LAHABAU!!

-MADIR-
edwin michael said…
aduh!!ni ke MP BN...apa faktanya untuk mendukung hujah kerajaan? joker tol!!!

Popular posts from this blog

Berakhirnya Drama RUU 355?

Drama perlaksanaan sistem perundangan Islam yang mengambil bentuk usul persendirian YB Marang berhubung Akta 355 kelihatan menghampiri adegan penamatnya. Pada peringkat kesudahannya UMNO/BN kelihatan sebagai pihak yang meraih keuntungan terbesar dengan pembangkang berada dalam keadaan berpecah dan tidak bersepakat. Keutuhan Pakatan Rakyat yang telah mewarnai pilihan raya ke 13 pada 2013 sudah jelas hilang. Yang sepatutnya mengambil tempatnya, iaitu Pakatan Harapan, masih dalam keadaan sedikit terumbang-ambing, khususnya berhubung hubungan dengan PAS.

Tindakan UMNO/BN untuk mensasarkan PAS melalui isu perundangan Islam adalah satu ‘master-stroke’ yang tidak boleh dinafikan mana-mana pihak. Melaluinya bukan sahaja PR berpecah, namun ketidak-tentuan sikap terhadap PAS menyebabkan apa-apa tindakbalas untuk menyelamatkan keadaan menjadi tidak padu dan kurang bersungguh-sungguh. Kebergantungan terhadap PAS oleh pihak tertentu menyebabkan mereka tidak sanggup memutuskan hubungan dengan PAS s…

Kenyataan Media Amanah Mengenai RUU 355

Muqaddimah

Amanah menganggap mahkamah syariah sebagai institusi penting dalam usaha menzahirkan kebenaran dan keadilan Islam. Oleh itu imejnya sebagai institusi yang cekap dan berwibawa perlu sentiasa dijaga. Amanah bersetuju bahawa segala usaha ke arah memperkasakan mahkamah syariah, dari segi kecekapan perlaksanaan undang-undang Islam, perlu disokong dan dibantu.

Kenyataan Berhubung Usul Persendirian Marang: Cadangan Pindaan ke Atas Akta 355

MUQADDIMAH

1. AMANAH ingin menegaskan bahawa Mahkamah Syariah adalah institusi keadilan Islam dan oleh itu apa jua usaha ke arah menperkasakannya adalah disokong. Bidang kuasanya berhubung kesalahan jenayah syariah dijelaskan dalam Akta 355 sediada. Akta 355 ini perlu dijaga dengan baik dan apa jua usaha pembaik-pulihan serta pindaan terhadapnya perlu diperhalusi secara teliti supaya tidak menjejas kedudukan mahkamah syariah.

2. Akta 355 sediada telah digubal mengambil kira kedudukan dan peranan Mahkamah Syariah di dalam kerangka struktur kenegaraan Malaysia yang di dalamnya wujud Mahkamah Sivil dan juga Mahkamah Syariah. Sepertimana diketahui umum, bidang kuasa Mahkamah Syariah adalah terhad kepada orang Islam dan kesalahan-kesalahan tertentu seperti terkandung dalam Senarai II Senarai Negeri Jadual kesembilan Perlembagaan Persekutuan. Selainnya adalah di bawah Mahkamah Sivil.

3. Apa jua pindaan yang ingin dibawa semestinya selari dengan kedudukan dan peranan ini supaya tidak berlaku…