Skip to main content

Video Parlimen: Bajet 2010 - MP PAS Shah Alam vs BN Jasin

MP PAS Shah Alam, Khalid Samad mencelah Ucapan MP BN Jasin membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2010 (Bajet 2010) di Dewan Rakyat pada 27 Oktober 2009



Berkaitan: Make firms pay card charges (The Star) dan MPs Want Credit Card Issuers To Bear Annual Service Tax (BERNAMA)

Video adalah ihsan MPPAS
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Telok Bakong said…
salam YB Khalid Samad

Siapa yang mengaku"bodoh" tu hu hu
Salam YB....

bodohnya YB Jasin tuh!

Macam tak sekolah je?
Anonymous said…
Kera-jaan BN pro cronisme,pro cukongisme,anti rakyat.Hutang kroni,billion billion ringgit ,lansung tak kutip,dan terpaksa ditanggung oleh rakyat utk "menjaga" profitibiliti cukong,crony,bank..Semua org tau,la ni rakyat,terpaksa cari ah long,cari ceti,pergi kedai pajak,sebab,gaji dah menurun,tetapi kos kehidupan masih tinggi.Rakyat terpaksa ambik card credit,cari ah log utk megatasi masaalah kewangan. Cukai pendapatan upper middle kelas pulak diturunkan dri 27% ke 26%.Pendek kata,kerjaan BN ni tambahkan kekayaaan para elit dgn membebankan rakyat berpendapatan rendah!!
kangks said…
Salam sejahtera YB,

Dulu YB dari [Jasin-BN] yang saya sudah lupa namanya suruh pihak kastam tutup satu mata di Parlimen. Kini muncul lagi satu kartoon yang bergelar Datuk Wira supaya semua lapuran audit ditapis dahulu sebelum di maklumkan kepada rakyat. Katanya banyak maluuuuuuuuuuu kalau di ketahui rakyat terdapat banyak rasuah di pihak atasan.
Anonymous said…
salam yb hari sabtu datang t.intan ceramah yea. selamat datang ke teluk intan
Anonymous said…
My goodness, such a person can become MP (God Bless Jasin), Malaysia Boleh lah tu.

Government should cap only those earning certain level (maybe RM5000 and above) is allow to own credit cards or even only tax those who have more than 2 or 4 cards, basic two cards should not be taxed. Only tax those third cards or more.

Primary school children (like my kids) also know the logic lah. Sigh. Betul betul, God Bless Malaysialah.
Anonymous said…
salam YB..
maaf, kalau boleh sesekali Yb solatlah di surau2 sekitar shah alam..terutamanya surau seksyen 9...terima kasih..
Anak_Jati Jasin said…
Alahai YB Jasin, this guy actually just another product of "political patronage" di bumi Hang Tuah...buat malu orang kampong jea budak yg takde sekolah tinggi & bekas askar di angkat jadi MP Jasin. Orang Jasin memang terus-terusan akan dapat malu krn selalu sahaja di wakili mereka yang tak berpelajaran tinggi di Parlimen. Dulu arwah bapanya Tun GB, kemudian berpindah ke "Mr Tutup Mata Sebelah", kemudian berpindah lak ke anak menantu lelaki Arwah Tun GB...apalah sangat yg dibuat oleh MP Jasin selain dok kebas segala peluang niaga utk suku-sakat beliau di Jasin...MACC patut siasat dia nii lama dulu. Tapi dia sorang nii memang licik membodek sana-sini utk mengekalkan kuasa. Orang kampong semua tahulah...tanah orang kampong Jasin tergadai sana-sini semuanya angkara wakil Jasin sendiri.

Yang dipentingkan adalah kepentingan suku-sakat tak habis-habis sejak 2 dekat mewakili Serkam & Jasin. Kesian kat ahli UMNO-BN yang terus "memewahkan" hidup sorang nii di Istana tepian Sg Umbai, Melaka.
Anonymous said…
Lahabau sungguh YB Jasin nie,
YB yang lama pun jenis MANGKUK HAYUN, datang yang baru pun sama spesis, tapi atas sedikit je MANGKUK TINGKAT.

Kerajaan nak ambil jalan mudah dapatkan duit dari rakyat yang sedia susah itu pun taknampak?

Rakyat kebanyakan ambik kad kredit sebab nak senang dapat duit dari bank, dahla kena Finance caj + late caj, Kerajaan tambah plak dengan Caj lain. Makin susah la rakyat jawapnya.

Ada plak Dasar automative Negara nak suruh rakyat kebanyakan cek puspakom kereta yang lebih 15 tahun. Apa punya dasar naj menyusahkan dan memiskan rakyat nie?

Macamana la orang Melaka boleh pilih MANGKUK TINGKAT nie jadi YB.

Nak menjilat pun tgk tempat la LAHABAU!!

-MADIR-
edwin michael said…
aduh!!ni ke MP BN...apa faktanya untuk mendukung hujah kerajaan? joker tol!!!

Popular posts from this blog

Oktoberfest dan Pendirian Saya

Temuramah saya yang dibuat oleh ISMA berhubung isu Oktoberfest telah banyak menimbulkan kontroversi. Mungkin kerana ramai hanya membaca tajuk. Sepertimana biasa. Malas untuk membaca dan faham tetapi teringin sangat mengutuk. Lebih-lebih lagi bila yang memberi komen itu adalah diri saya. Malang sungguh nasib mereka ini. Tidak faham dan terus menceritakan mengikut selera mereka. Sampai ada yang mengatakan saya ‘sokong’ dan ucapkan tahniah. Biasalah. Kalau semua sudah faham, kurang pulalah kerja untuk saya!

Lawatan Kerja ke Kilang Carlsberg

Tajuk posting saya kali ini barangkali akan memeranjatkan sesetengah pihak. Lanjutan daripada perbincangan berhubung Terminal Bas Shah Alam, saya bersama beberapa Ahli Majlis MBSA telah melawat kilang Carlsberg pada hari Khamis 5 Ogos, jam 3 petang. Kami disambut oleh Dato’ Chin Voon Loong, Timbalan Pengarah Urusan Syarikat berkenaan. Beliau memberikan penjelasan dan latar belakang syarikat serta prestasi perniagaannya semenjak ianya mula beroperasi. Untuk makluman semua, kilang Carlsberg Shah Alam telah mula beroperasi pada tahun 1972, iaitu 38 tahun dahulu. Ia merupakan di antara kilang yang terawal di kawasan tersebut dan semasa ianya dibina, hanya hutan dan belukar di kelilingnya.

Menjawab Najib Razak

1. Bekas SU Politik saya Ahli Lembaga Penasihat DBKL. Ianya jawatan non-executive dan hanya berfungsi menasihati Dato Bandar dalam isu-isu dasar. Lembaga tersebut tidak memberi kelulusan untuk apa-apa permohonan.
2. Ya saya yang lantik kerana dia berpengalaman sebagai Ahli Majlis MBSA selama dua sesi dan merupakan seorang profesional lulusan Kejuruteraan dari sebuah Universiti Amerika. Dengan Pengalaman dan ilmunya dia dipercayai boleh menasihati Dato Bandar DBKL dalam banyak persoalan.
3. Ya dia juga Ketua AMANAH Kawasan Shah Alam sejak 2015 dan merupakan pimpinan pelapis yang insyaAllah akan gantikan saya.
4. Saya Ahli Parlimen Shah Alam sejak 2008, kawasan 80% pengundi Melayu yang telah menangkan saya dengan majoriti sebanyak 30 ribu lebih pada 2018. Shah Alam kawasan Melayu dan mereka inginkan wakil dan kepimpinan yang bebas rasuah.

5. Maksud 'broker' adalah orang seperti Jho Low. Takkan Jib tak tahu? Bukankah Jib dikatakan banyak gunakan khidmat beliau untuk bantu Melayu khus…