Skip to main content

Video Parlimen: Bajet 2010 - MP PAS Shah Alam vs BN Jasin

MP PAS Shah Alam, Khalid Samad mencelah Ucapan MP BN Jasin membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2010 (Bajet 2010) di Dewan Rakyat pada 27 Oktober 2009



Berkaitan: Make firms pay card charges (The Star) dan MPs Want Credit Card Issuers To Bear Annual Service Tax (BERNAMA)

Video adalah ihsan MPPAS
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Teluk Bakong said…
salam YB Khalid Samad

Siapa yang mengaku"bodoh" tu hu hu
Salam YB....

bodohnya YB Jasin tuh!

Macam tak sekolah je?
Anonymous said…
Kera-jaan BN pro cronisme,pro cukongisme,anti rakyat.Hutang kroni,billion billion ringgit ,lansung tak kutip,dan terpaksa ditanggung oleh rakyat utk "menjaga" profitibiliti cukong,crony,bank..Semua org tau,la ni rakyat,terpaksa cari ah long,cari ceti,pergi kedai pajak,sebab,gaji dah menurun,tetapi kos kehidupan masih tinggi.Rakyat terpaksa ambik card credit,cari ah log utk megatasi masaalah kewangan. Cukai pendapatan upper middle kelas pulak diturunkan dri 27% ke 26%.Pendek kata,kerjaan BN ni tambahkan kekayaaan para elit dgn membebankan rakyat berpendapatan rendah!!
kangks said…
Salam sejahtera YB,

Dulu YB dari [Jasin-BN] yang saya sudah lupa namanya suruh pihak kastam tutup satu mata di Parlimen. Kini muncul lagi satu kartoon yang bergelar Datuk Wira supaya semua lapuran audit ditapis dahulu sebelum di maklumkan kepada rakyat. Katanya banyak maluuuuuuuuuuu kalau di ketahui rakyat terdapat banyak rasuah di pihak atasan.
Anonymous said…
salam yb hari sabtu datang t.intan ceramah yea. selamat datang ke teluk intan
Anonymous said…
My goodness, such a person can become MP (God Bless Jasin), Malaysia Boleh lah tu.

Government should cap only those earning certain level (maybe RM5000 and above) is allow to own credit cards or even only tax those who have more than 2 or 4 cards, basic two cards should not be taxed. Only tax those third cards or more.

Primary school children (like my kids) also know the logic lah. Sigh. Betul betul, God Bless Malaysialah.
Anonymous said…
salam YB..
maaf, kalau boleh sesekali Yb solatlah di surau2 sekitar shah alam..terutamanya surau seksyen 9...terima kasih..
Anak_Jati Jasin said…
Alahai YB Jasin, this guy actually just another product of "political patronage" di bumi Hang Tuah...buat malu orang kampong jea budak yg takde sekolah tinggi & bekas askar di angkat jadi MP Jasin. Orang Jasin memang terus-terusan akan dapat malu krn selalu sahaja di wakili mereka yang tak berpelajaran tinggi di Parlimen. Dulu arwah bapanya Tun GB, kemudian berpindah ke "Mr Tutup Mata Sebelah", kemudian berpindah lak ke anak menantu lelaki Arwah Tun GB...apalah sangat yg dibuat oleh MP Jasin selain dok kebas segala peluang niaga utk suku-sakat beliau di Jasin...MACC patut siasat dia nii lama dulu. Tapi dia sorang nii memang licik membodek sana-sini utk mengekalkan kuasa. Orang kampong semua tahulah...tanah orang kampong Jasin tergadai sana-sini semuanya angkara wakil Jasin sendiri.

Yang dipentingkan adalah kepentingan suku-sakat tak habis-habis sejak 2 dekat mewakili Serkam & Jasin. Kesian kat ahli UMNO-BN yang terus "memewahkan" hidup sorang nii di Istana tepian Sg Umbai, Melaka.
Anonymous said…
Lahabau sungguh YB Jasin nie,
YB yang lama pun jenis MANGKUK HAYUN, datang yang baru pun sama spesis, tapi atas sedikit je MANGKUK TINGKAT.

Kerajaan nak ambil jalan mudah dapatkan duit dari rakyat yang sedia susah itu pun taknampak?

Rakyat kebanyakan ambik kad kredit sebab nak senang dapat duit dari bank, dahla kena Finance caj + late caj, Kerajaan tambah plak dengan Caj lain. Makin susah la rakyat jawapnya.

Ada plak Dasar automative Negara nak suruh rakyat kebanyakan cek puspakom kereta yang lebih 15 tahun. Apa punya dasar naj menyusahkan dan memiskan rakyat nie?

Macamana la orang Melaka boleh pilih MANGKUK TINGKAT nie jadi YB.

Nak menjilat pun tgk tempat la LAHABAU!!

-MADIR-
edwin michael said…
aduh!!ni ke MP BN...apa faktanya untuk mendukung hujah kerajaan? joker tol!!!

Popular posts from this blog

Berakhirnya Drama RUU 355?

Drama perlaksanaan sistem perundangan Islam yang mengambil bentuk usul persendirian YB Marang berhubung Akta 355 kelihatan menghampiri adegan penamatnya. Pada peringkat kesudahannya UMNO/BN kelihatan sebagai pihak yang meraih keuntungan terbesar dengan pembangkang berada dalam keadaan berpecah dan tidak bersepakat. Keutuhan Pakatan Rakyat yang telah mewarnai pilihan raya ke 13 pada 2013 sudah jelas hilang. Yang sepatutnya mengambil tempatnya, iaitu Pakatan Harapan, masih dalam keadaan sedikit terumbang-ambing, khususnya berhubung hubungan dengan PAS.

Tindakan UMNO/BN untuk mensasarkan PAS melalui isu perundangan Islam adalah satu ‘master-stroke’ yang tidak boleh dinafikan mana-mana pihak. Melaluinya bukan sahaja PR berpecah, namun ketidak-tentuan sikap terhadap PAS menyebabkan apa-apa tindakbalas untuk menyelamatkan keadaan menjadi tidak padu dan kurang bersungguh-sungguh. Kebergantungan terhadap PAS oleh pihak tertentu menyebabkan mereka tidak sanggup memutuskan hubungan dengan PAS s…

Video Parlimen: Melayu, Songkok dan Biadab?

Banyak yang telah diperkatakan berkenaan respon saya terhadap Pasir Salak di Parlimen awal minggu ini. Saya sertakan disini video perbalahan tersebut.



Dia mencarut dan mempermainkan nama keluarga Seputeh dan apabila ditegur terus berdegil. Kemudian dia terus mengejek Batu Kawan yang turut menegurnya. Sikap degil Pasir Salak mempertahankan akhlak buruk diri sendiri terpaksa saya hadapi dengan kata-kata keras sebegitu dan malangnya dibela pula oleh Speaker.

Harap saksikan dan nilai sendiri videonya secara keseluruhan dan jangan dirujuk satu lagi versi yang telah disunting melalui Blog BNBBC. Sudahlah akhlak tidak seberapa, cuba menipu pula?



WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Penjelasan atas Fitnah yang Disebar Kononnya Ahli Parlimen Shah Alam, YBKS 'Sembah Ayam'

1. PAS untuk sekian kali sudah bertukar menjadi parti fitnah dan maki hamun. Tiada selain memunafikkan, mengkafirkan atau dituduhnya syirik kepada orang lain termasuklah dalam gambar saat akhir video CNY yang dibuat DAP.



2. Perlu faham bahawa mengikut bahasa Cina, perkataan Na (itu) Ji (Ayam) yang kebetulan bunyinya sama macam Najib.

3. Video tersebut adalah berkaitan Kisah Ayam itu (Na Ji) yang jahat dan selalu merugikan tuannya.

4. Tuannya serah ayam itu kepada YB Teresa kerana sudah tidak mampu lagi membela ayam itu. Tiba-tiba semasa menerima ayam itu, ia terlepas lari, mereka semua mengejarnya dan berjaya ditangkapnya semula.

5. YBKS telah memasukkan ayam itu (na ji) dalam sangkar (penjara) dan ucap Selamat Tahun Baharu Cina.

6. Photo terakhir itu menunjukkan mereka semua mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina pada Na Ji yang sudah berada dlm sangkar (penjara).


7. Tiada upacara atau scene sembahan di situ. Gong Xi Faa Chai yang disebut bukanlah penyembahan.

Seronokkah buat dan se…