Skip to main content

Video: Jangan Biar Pindaan Hudud Pecahkan Pakatan



Keunikkan Politik Kelantan


Video ihsan Malaysiakini dan Sinar TV
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Izuddin said…
kerana PAS kelantan nak hudud maka politik kelantan unik ka?

sebab umno pun sokong hudud 1993 dan 2015, kira politik kelantan unik ka?

Dengar sini. Kalau hudud DAH di laksana di kelantan sahaja dan tidak di negari lain, baru lah unik.

Dan adakah keunikan yang kau cari? Kamu nak FEDERAL lulus Hudud hanya di KELANTAN saja kot? tu baru unik. Kalau dilaksana di seluruh Malaysia, tak lah unik eh?

Your political reasoning or should i say political science is lousy.

Get out the BOX(PAS)laaa.

Popular posts from this blog

Kerana Tidak Istiqamah Maka Akhirnya Terpinggir

Keputusan PRU14 sekarang telah diketahui umum. Pakatan Harapan (PH) berjaya mengambil alih Putrajaya dan negeri-negeri di seluruh Negara kecuali Perlis, Pahang dan Sarawak yang kekal bawah BN sambil Kelantan dan Terengganu jatuh pada PAS.

Walaupun akan ada yang berkata bahawa PAS telah berjaya dengan keputusan anatara yang paling cemerlang dalam sejarahnya, hakikatnya ianya sebenarnya boleh jauh lebih baik dari itu. Malangnya, sifat gopoh dan kurang yakin kepada pendekatan yang diikutinya sejak zaman reformasi telah menyebabkan PAS semakin terpinggir dari arus perdana politik negara. Ia kembali sebagai parti pantai timur dan kawasan kampung Melayu setelah beraksi cergas di pantai barat dan kawasan bandar pada tahun-tahun pasca reformasi. Cogan kata “PAS for all” kian tidak kedengaran dan PAS kembali sebagai parti bersifat eksklusif memperjuangkan agenda khas bagi masyarakat Muslim dan Melayu.

Video:The Dawn of A New Malaysia

Video courtesy of IBR Asia Group
-The office of MP for Shah Alam-