Skip to main content

Video: Diskusi Siri 2 Demokrasi Di Malaysia



Video ihsan KelantanTV
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Izuddin said…
Macam 'musuh dalam selimut'jer???

Anyway, he is not fit to be a politician. He fits the role of a mole.
Izuddin said…
Saya masuk sekolah sebab saya nak belajar.

Awak masuk umno sebab umno. Apa tu???....haha

Nak jadi politician lagu tu ka jawap??? patutlah madey boleh jadi presiden.
Izuddin said…
The Chinese left Malayan Communist party not because they love Umno but because Communist party was defeated.

Umno knew that and they established Perikatan - a political party system where one race party takes care of its own race.

It worked well but for only 10 yrs until 1969 this system failed. And umno had to create DEB to stifle CHINESE change of heart.

GE2008 saw Chinese held onto the system but choose political parties from Pakatan instead.

What we are seeing is people are happy that PAKATAN is replacing BN to work for a better KEMAJMUKAN di Malaysia
Izuddin said…
Dia sebut UMNO DAH CUKUP UNTUK MELAYU DAN BUMIPUTRA. Kurang ajar kau !

Kau masuk UMNO tahun 1986 sebab kau melayu RACIST !!!!!!!! Orang2 macam kau lah memusnahkan KEMAJMUKAN di Malaysia
Izuddin said…
The HEAT di gantung utk untuk tunjuk POWER UMNO...haha. itu saja motifnya.

Tak boleh lah lagu tu. lagi banyak dibuat lagu tu, dan kemudian dilepaskan, rakyat akan timbul percepsi menteri2 ni bodoh tak PiKiR sebelum ambil tindakan.

kalau setakat nak menakut-nakutkan sorry laaa. Rakyat dan berani sebab kau bodo...haha
Izuddin said…
You are wrong to say if a leader is killed, he is assassinated.

Murder or Assassination is an act by the killer and it depends on the motive of the killer.

Very often, murders are related to relationships, whereas assassinations are related to BELIEFS.
Izuddin said…
if you say Malaysia is a malay country, then malaysia is the only racist country in the world. I thought malaysia is a multiracial country.

or did you mean Malays are to rule the country no matter what?

Singapore was part of Malaya and there are indians, bugis, javanese, etc but is Singapore a Chinese country now?

India has only one race and its called India. China has only one race and its caleld China. But malaysia is multiracial. You cannot call Malaysia a malay country



Izuddin said…
Saiful, leave the friends who have powers but say stupid things like eat fish if chicken is mahal, we are going to increase hiway fares and dont use the hiways if its mahal, etc.

But take these friends as your enemy and fight agaisnt stupidity and abusers of POWER !
Izuddin said…
Anwar belum lagi mula dialogue dengan umno ttg consensus national.Umno belum pun lagi respon apa apa. Kau tunggu lah dulu bila dah start dialog kau celah lah bila tak setuju. jangan melulu nak tunjuk hero PAS.

mat Sabu, kau rampas je lah presidentcy PAS

Popular posts from this blog

Berakhirnya Drama RUU 355?

Drama perlaksanaan sistem perundangan Islam yang mengambil bentuk usul persendirian YB Marang berhubung Akta 355 kelihatan menghampiri adegan penamatnya. Pada peringkat kesudahannya UMNO/BN kelihatan sebagai pihak yang meraih keuntungan terbesar dengan pembangkang berada dalam keadaan berpecah dan tidak bersepakat. Keutuhan Pakatan Rakyat yang telah mewarnai pilihan raya ke 13 pada 2013 sudah jelas hilang. Yang sepatutnya mengambil tempatnya, iaitu Pakatan Harapan, masih dalam keadaan sedikit terumbang-ambing, khususnya berhubung hubungan dengan PAS.

Tindakan UMNO/BN untuk mensasarkan PAS melalui isu perundangan Islam adalah satu ‘master-stroke’ yang tidak boleh dinafikan mana-mana pihak. Melaluinya bukan sahaja PR berpecah, namun ketidak-tentuan sikap terhadap PAS menyebabkan apa-apa tindakbalas untuk menyelamatkan keadaan menjadi tidak padu dan kurang bersungguh-sungguh. Kebergantungan terhadap PAS oleh pihak tertentu menyebabkan mereka tidak sanggup memutuskan hubungan dengan PAS s…

Video Parlimen: Melayu, Songkok dan Biadab?

Banyak yang telah diperkatakan berkenaan respon saya terhadap Pasir Salak di Parlimen awal minggu ini. Saya sertakan disini video perbalahan tersebut.



Dia mencarut dan mempermainkan nama keluarga Seputeh dan apabila ditegur terus berdegil. Kemudian dia terus mengejek Batu Kawan yang turut menegurnya. Sikap degil Pasir Salak mempertahankan akhlak buruk diri sendiri terpaksa saya hadapi dengan kata-kata keras sebegitu dan malangnya dibela pula oleh Speaker.

Harap saksikan dan nilai sendiri videonya secara keseluruhan dan jangan dirujuk satu lagi versi yang telah disunting melalui Blog BNBBC. Sudahlah akhlak tidak seberapa, cuba menipu pula?



WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Penjelasan atas Fitnah yang Disebar Kononnya Ahli Parlimen Shah Alam, YBKS 'Sembah Ayam'

1. PAS untuk sekian kali sudah bertukar menjadi parti fitnah dan maki hamun. Tiada selain memunafikkan, mengkafirkan atau dituduhnya syirik kepada orang lain termasuklah dalam gambar saat akhir video CNY yang dibuat DAP.



2. Perlu faham bahawa mengikut bahasa Cina, perkataan Na (itu) Ji (Ayam) yang kebetulan bunyinya sama macam Najib.

3. Video tersebut adalah berkaitan Kisah Ayam itu (Na Ji) yang jahat dan selalu merugikan tuannya.

4. Tuannya serah ayam itu kepada YB Teresa kerana sudah tidak mampu lagi membela ayam itu. Tiba-tiba semasa menerima ayam itu, ia terlepas lari, mereka semua mengejarnya dan berjaya ditangkapnya semula.

5. YBKS telah memasukkan ayam itu (na ji) dalam sangkar (penjara) dan ucap Selamat Tahun Baharu Cina.

6. Photo terakhir itu menunjukkan mereka semua mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina pada Na Ji yang sudah berada dlm sangkar (penjara).


7. Tiada upacara atau scene sembahan di situ. Gong Xi Faa Chai yang disebut bukanlah penyembahan.

Seronokkah buat dan se…