Skip to main content

Video: Diskusi Siri 2 Demokrasi Di Malaysia



Video ihsan KelantanTV
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Izuddin said…
Macam 'musuh dalam selimut'jer???

Anyway, he is not fit to be a politician. He fits the role of a mole.
Izuddin said…
Saya masuk sekolah sebab saya nak belajar.

Awak masuk umno sebab umno. Apa tu???....haha

Nak jadi politician lagu tu ka jawap??? patutlah madey boleh jadi presiden.
Izuddin said…
The Chinese left Malayan Communist party not because they love Umno but because Communist party was defeated.

Umno knew that and they established Perikatan - a political party system where one race party takes care of its own race.

It worked well but for only 10 yrs until 1969 this system failed. And umno had to create DEB to stifle CHINESE change of heart.

GE2008 saw Chinese held onto the system but choose political parties from Pakatan instead.

What we are seeing is people are happy that PAKATAN is replacing BN to work for a better KEMAJMUKAN di Malaysia
Izuddin said…
Dia sebut UMNO DAH CUKUP UNTUK MELAYU DAN BUMIPUTRA. Kurang ajar kau !

Kau masuk UMNO tahun 1986 sebab kau melayu RACIST !!!!!!!! Orang2 macam kau lah memusnahkan KEMAJMUKAN di Malaysia
Izuddin said…
The HEAT di gantung utk untuk tunjuk POWER UMNO...haha. itu saja motifnya.

Tak boleh lah lagu tu. lagi banyak dibuat lagu tu, dan kemudian dilepaskan, rakyat akan timbul percepsi menteri2 ni bodoh tak PiKiR sebelum ambil tindakan.

kalau setakat nak menakut-nakutkan sorry laaa. Rakyat dan berani sebab kau bodo...haha
Izuddin said…
You are wrong to say if a leader is killed, he is assassinated.

Murder or Assassination is an act by the killer and it depends on the motive of the killer.

Very often, murders are related to relationships, whereas assassinations are related to BELIEFS.
Izuddin said…
if you say Malaysia is a malay country, then malaysia is the only racist country in the world. I thought malaysia is a multiracial country.

or did you mean Malays are to rule the country no matter what?

Singapore was part of Malaya and there are indians, bugis, javanese, etc but is Singapore a Chinese country now?

India has only one race and its called India. China has only one race and its caleld China. But malaysia is multiracial. You cannot call Malaysia a malay country



Izuddin said…
Saiful, leave the friends who have powers but say stupid things like eat fish if chicken is mahal, we are going to increase hiway fares and dont use the hiways if its mahal, etc.

But take these friends as your enemy and fight agaisnt stupidity and abusers of POWER !
Izuddin said…
Anwar belum lagi mula dialogue dengan umno ttg consensus national.Umno belum pun lagi respon apa apa. Kau tunggu lah dulu bila dah start dialog kau celah lah bila tak setuju. jangan melulu nak tunjuk hero PAS.

mat Sabu, kau rampas je lah presidentcy PAS

Popular posts from this blog

Lawatan Kerja ke Kilang Carlsberg

Tajuk posting saya kali ini barangkali akan memeranjatkan sesetengah pihak. Lanjutan daripada perbincangan berhubung Terminal Bas Shah Alam, saya bersama beberapa Ahli Majlis MBSA telah melawat kilang Carlsberg pada hari Khamis 5 Ogos, jam 3 petang. Kami disambut oleh Dato’ Chin Voon Loong, Timbalan Pengarah Urusan Syarikat berkenaan. Beliau memberikan penjelasan dan latar belakang syarikat serta prestasi perniagaannya semenjak ianya mula beroperasi. Untuk makluman semua, kilang Carlsberg Shah Alam telah mula beroperasi pada tahun 1972, iaitu 38 tahun dahulu. Ia merupakan di antara kilang yang terawal di kawasan tersebut dan semasa ianya dibina, hanya hutan dan belukar di kelilingnya.

Oktoberfest dan Pendirian Saya

Temuramah saya yang dibuat oleh ISMA berhubung isu Oktoberfest telah banyak menimbulkan kontroversi. Mungkin kerana ramai hanya membaca tajuk. Sepertimana biasa. Malas untuk membaca dan faham tetapi teringin sangat mengutuk. Lebih-lebih lagi bila yang memberi komen itu adalah diri saya. Malang sungguh nasib mereka ini. Tidak faham dan terus menceritakan mengikut selera mereka. Sampai ada yang mengatakan saya ‘sokong’ dan ucapkan tahniah. Biasalah. Kalau semua sudah faham, kurang pulalah kerja untuk saya!

Menjawab Najib Razak

1. Bekas SU Politik saya Ahli Lembaga Penasihat DBKL. Ianya jawatan non-executive dan hanya berfungsi menasihati Dato Bandar dalam isu-isu dasar. Lembaga tersebut tidak memberi kelulusan untuk apa-apa permohonan.
2. Ya saya yang lantik kerana dia berpengalaman sebagai Ahli Majlis MBSA selama dua sesi dan merupakan seorang profesional lulusan Kejuruteraan dari sebuah Universiti Amerika. Dengan Pengalaman dan ilmunya dia dipercayai boleh menasihati Dato Bandar DBKL dalam banyak persoalan.
3. Ya dia juga Ketua AMANAH Kawasan Shah Alam sejak 2015 dan merupakan pimpinan pelapis yang insyaAllah akan gantikan saya.
4. Saya Ahli Parlimen Shah Alam sejak 2008, kawasan 80% pengundi Melayu yang telah menangkan saya dengan majoriti sebanyak 30 ribu lebih pada 2018. Shah Alam kawasan Melayu dan mereka inginkan wakil dan kepimpinan yang bebas rasuah.

5. Maksud 'broker' adalah orang seperti Jho Low. Takkan Jib tak tahu? Bukankah Jib dikatakan banyak gunakan khidmat beliau untuk bantu Melayu khus…