Skip to main content

Video: Tender Process Only Benefits Cronies (Shah Alam Hospital)

Khalid Samad (PAS-Shah Alam) queried the government for refusing to take up the offer from the main contractor of the Shah Alam Hospital to complete the controversial RM482 million project.

He said GM Healthcare, which was engaged by developer Sunshine Fleet as the main contractor of the project, had offered to complete the project within 18 months with a RM3 million discount on the project cost.



Video courtesy of Malaysiakini
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

charleskiwi said…
If only you look into why what you said is right you should really understand that they need the
support of their cronies in Umno at any cost just so to remain in power in Umno and consequently to remain in power of the cabinet.
Shazlan said…
Salam,
YB,

We all know that the federal government 'tak boleh diharap'. I know healthcare is under their purview but can't the state government do anything about this? Residents in Shah Alam + Klang really need this hospital to be up and running. Kesian lah!

Wassalam
Shazlan
Anonymous said…
The state government must start making some noise...come on!!!....

The whole of the Klang Valley outside University Malaya depends only on General Hospital Klang...where it is a one way ticket for anyone admitted there....

Why the hell is the hospital costing almost RM450 million in first place...and puhleaaazzzz dont give it to our Kementerian Kesihatan Fellas to manage it....it will just end up another GH Klang with lots of flower pots...
Anonymous said…
dah bagi peluang masih lagi tak dapat siap.. banyak orang dah tahu masalah ni antara main con dan sub con ... takkan nak tunggu lagi..lewat lagi..

kan elok retender.. awal-awal lagi dah kau spin retender balik untungkan kroni UMNO.. kau dapat pulus ke kempen nak bagi kompeni lama sambung semula.?? maaf saja bertanya??
Anonymous said…
Baik punya promote. Sebut nama GMH pon tak betul. Naper tak promote GM Healthcare buat hospitaltu rm300 jutaje, diskaunla rm180juta (as u claimed current market rate 1mil per bed). You said this company should continue this project, on what basis, don't just because 2mil discount. You should listen both parties said (Shunshine & GMH), then u wil know who make this project worst, who make rakyat shah alam stil didn't get their dream hospital.

Popular posts from this blog

Berakhirnya Drama RUU 355?

Drama perlaksanaan sistem perundangan Islam yang mengambil bentuk usul persendirian YB Marang berhubung Akta 355 kelihatan menghampiri adegan penamatnya. Pada peringkat kesudahannya UMNO/BN kelihatan sebagai pihak yang meraih keuntungan terbesar dengan pembangkang berada dalam keadaan berpecah dan tidak bersepakat. Keutuhan Pakatan Rakyat yang telah mewarnai pilihan raya ke 13 pada 2013 sudah jelas hilang. Yang sepatutnya mengambil tempatnya, iaitu Pakatan Harapan, masih dalam keadaan sedikit terumbang-ambing, khususnya berhubung hubungan dengan PAS.

Tindakan UMNO/BN untuk mensasarkan PAS melalui isu perundangan Islam adalah satu ‘master-stroke’ yang tidak boleh dinafikan mana-mana pihak. Melaluinya bukan sahaja PR berpecah, namun ketidak-tentuan sikap terhadap PAS menyebabkan apa-apa tindakbalas untuk menyelamatkan keadaan menjadi tidak padu dan kurang bersungguh-sungguh. Kebergantungan terhadap PAS oleh pihak tertentu menyebabkan mereka tidak sanggup memutuskan hubungan dengan PAS s…

Video Parlimen: Melayu, Songkok dan Biadab?

Banyak yang telah diperkatakan berkenaan respon saya terhadap Pasir Salak di Parlimen awal minggu ini. Saya sertakan disini video perbalahan tersebut.



Dia mencarut dan mempermainkan nama keluarga Seputeh dan apabila ditegur terus berdegil. Kemudian dia terus mengejek Batu Kawan yang turut menegurnya. Sikap degil Pasir Salak mempertahankan akhlak buruk diri sendiri terpaksa saya hadapi dengan kata-kata keras sebegitu dan malangnya dibela pula oleh Speaker.

Harap saksikan dan nilai sendiri videonya secara keseluruhan dan jangan dirujuk satu lagi versi yang telah disunting melalui Blog BNBBC. Sudahlah akhlak tidak seberapa, cuba menipu pula?



WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Penjelasan atas Fitnah yang Disebar Kononnya Ahli Parlimen Shah Alam, YBKS 'Sembah Ayam'

1. PAS untuk sekian kali sudah bertukar menjadi parti fitnah dan maki hamun. Tiada selain memunafikkan, mengkafirkan atau dituduhnya syirik kepada orang lain termasuklah dalam gambar saat akhir video CNY yang dibuat DAP.



2. Perlu faham bahawa mengikut bahasa Cina, perkataan Na (itu) Ji (Ayam) yang kebetulan bunyinya sama macam Najib.

3. Video tersebut adalah berkaitan Kisah Ayam itu (Na Ji) yang jahat dan selalu merugikan tuannya.

4. Tuannya serah ayam itu kepada YB Teresa kerana sudah tidak mampu lagi membela ayam itu. Tiba-tiba semasa menerima ayam itu, ia terlepas lari, mereka semua mengejarnya dan berjaya ditangkapnya semula.

5. YBKS telah memasukkan ayam itu (na ji) dalam sangkar (penjara) dan ucap Selamat Tahun Baharu Cina.

6. Photo terakhir itu menunjukkan mereka semua mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina pada Na Ji yang sudah berada dlm sangkar (penjara).


7. Tiada upacara atau scene sembahan di situ. Gong Xi Faa Chai yang disebut bukanlah penyembahan.

Seronokkah buat dan se…