Skip to main content

Video Parlimen Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan

YB Khalid Samad membahaskan polisi Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan dalam mempertahankan hak rakyat yang menjadi mangsa projek rumah terbengkalai di seluruh negara. Kerajaan Pusat bersama dengan Kerajaan Negeri perlu ada 'political will' supaya masalah rumah-rumah terbengkalai ini dapat diselesaikan. Perjanjian-perjanjian yang berat sebelah, merupakan satu penganiayaan terhadap pembeli. Maka perlu ada satu mekanisma yang menentukan konsumer itu juga mendapat pembelaan.

Bahagian I


Bahagian II


Bahagian III


Video adalah ihsan dari pihak MPPAS, terima kasih.
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Popular posts from this blog

Kerana Tidak Istiqamah Maka Akhirnya Terpinggir

Keputusan PRU14 sekarang telah diketahui umum. Pakatan Harapan (PH) berjaya mengambil alih Putrajaya dan negeri-negeri di seluruh Negara kecuali Perlis, Pahang dan Sarawak yang kekal bawah BN sambil Kelantan dan Terengganu jatuh pada PAS.

Walaupun akan ada yang berkata bahawa PAS telah berjaya dengan keputusan anatara yang paling cemerlang dalam sejarahnya, hakikatnya ianya sebenarnya boleh jauh lebih baik dari itu. Malangnya, sifat gopoh dan kurang yakin kepada pendekatan yang diikutinya sejak zaman reformasi telah menyebabkan PAS semakin terpinggir dari arus perdana politik negara. Ia kembali sebagai parti pantai timur dan kawasan kampung Melayu setelah beraksi cergas di pantai barat dan kawasan bandar pada tahun-tahun pasca reformasi. Cogan kata “PAS for all” kian tidak kedengaran dan PAS kembali sebagai parti bersifat eksklusif memperjuangkan agenda khas bagi masyarakat Muslim dan Melayu.

Video:The Dawn of A New Malaysia

Video courtesy of IBR Asia Group
-The office of MP for Shah Alam-