Skip to main content

Why not wait for PRU 13?

Ahh, ofcourse! The 6 Million Dollar question! If we are so sure of the growing support, why not wait until the PRU ke 13. Would that not be cleaner and more gentlemanly? Why not wait?

Maybe it’s due to our lack of trust in the system and the commitment to democratic principles by the BN! The electoral roll may find itself even more doctored than before. The SPR may do even more about turns and fancy footwork the likes of which the civilized world has never seen before. Remember the “Malaysia boleh” spirit!

Maybe it’s due to the fact that another few years of this administration would see everything go down the drain! The economy, the social values end even the racial harmony which we value so much in this country. Are we willing to wait that long? Can we afford to? Under the lack-luster leadership of Pak Lah and the promise of worse to come with Najib, what is there to wait for?

Maybe it’s just simply due to the belief that anything good and virtuous needs to be administered as quickly as possible. I think putting UMNO out of its misery as quickly as possible is perhaps the most humane thing any Malaysian can do!!!

Comments

kotakata said…
sdr khalid,
selepas berbelas tahun berjuang dan mendengar itu ini dengan semangat, kekuatan dibina dan harapan terlalu tinggi diberikan - kenyataan antiklimaks sesetengah pemimpin sangat mengecewakan. sangat mengkhianati orang2 marhaen seperti saya...
Khalid Samad said…
Salaam, kotakata. Saya harap yang dimaksudkan bukan saya tetapi yang lain yang ingin menunggu sehingga PRU 13. Kalau gitu saya setuju dengan pendirian tuan dan saya harap jangan mudah kecewa. Teruskan perjuangan kerana saya rasa pandangan mereka adalah pandangan minoriti yang teramat sangat.

Popular posts from this blog

Oktoberfest dan Pendirian Saya

Temuramah saya yang dibuat oleh ISMA berhubung isu Oktoberfest telah banyak menimbulkan kontroversi. Mungkin kerana ramai hanya membaca tajuk. Sepertimana biasa. Malas untuk membaca dan faham tetapi teringin sangat mengutuk. Lebih-lebih lagi bila yang memberi komen itu adalah diri saya. Malang sungguh nasib mereka ini. Tidak faham dan terus menceritakan mengikut selera mereka. Sampai ada yang mengatakan saya ‘sokong’ dan ucapkan tahniah. Biasalah. Kalau semua sudah faham, kurang pulalah kerja untuk saya!

Lawatan Kerja ke Kilang Carlsberg

Tajuk posting saya kali ini barangkali akan memeranjatkan sesetengah pihak. Lanjutan daripada perbincangan berhubung Terminal Bas Shah Alam , saya bersama beberapa Ahli Majlis MBSA telah melawat kilang Carlsberg pada hari Khamis 5 Ogos, jam 3 petang. Kami disambut oleh Dato’ Chin Voon Loong, Timbalan Pengarah Urusan Syarikat berkenaan. Beliau memberikan penjelasan dan latar belakang syarikat serta prestasi perniagaannya semenjak ianya mula beroperasi. Untuk makluman semua, kilang Carlsberg Shah Alam telah mula beroperasi pada tahun 1972, iaitu 38 tahun dahulu. Ia merupakan di antara kilang yang terawal di kawasan tersebut dan semasa ianya dibina, hanya hutan dan belukar di kelilingnya.

Menjawab Najib Razak

1. Bekas SU Politik saya Ahli Lembaga Penasihat DBKL. Ianya jawatan non-executive dan hanya berfungsi menasihati Dato Bandar dalam isu-isu dasar. Lembaga tersebut tidak memberi kelulusan untuk apa-apa permohonan. 2. Ya saya yang lantik kerana dia berpengalaman sebagai Ahli Majlis MBSA selama dua sesi dan merupakan seorang profesional lulusan Kejuruteraan dari sebuah Universiti Amerika. Dengan Pengalaman dan ilmunya dia dipercayai boleh menasihati Dato Bandar DBKL dalam banyak persoalan. 3. Ya dia juga Ketua AMANAH Kawasan Shah Alam sejak 2015 dan merupakan pimpinan pelapis yang insyaAllah akan gantikan saya. 4. Saya Ahli Parlimen Shah Alam sejak 2008, kawasan 80% pengundi Melayu yang telah menangkan saya dengan majoriti sebanyak 30 ribu lebih pada 2018. Shah Alam kawasan Melayu dan mereka inginkan wakil dan kepimpinan yang bebas rasuah. Jho Low (kanan) bersama keluarga Najib Razak. Turut serta seorang lagi kenalan mereka. - Gambar fail Astro Awani 5. Maksud 'broker' adalah ora