Skip to main content

Ahli Parlimen Shah Alam perjelas punca BN kalah

HarakahDaily.Net
oleh Zainudin Hashim | Foto Nasir Sudin
KUALA LUMPUR, 17 April (Hrkh)

"...Ini katanya disebabkan mereka (kaum India) merasakan tidak dilayan dengan sewajarnya sebagai rakyat Selangor, khususnya apabila beberapa kuil berusia ratusan tahun dirobohkan walaupun dibantah pemimpin MIC.

Apapun menurutnya, tindakan rakus Umno itu telah merugikan Barisan Nasional di semua peringkat, sehingga terdapat pemimpin parti-parti komnponen BN menuding jari ke arah Umno selepas pilihan raya berakhir..."

Baca selanjutnya di
HarakahDaily.Net

Comments

Popular posts from this blog

Lawatan Kerja ke Kilang Carlsberg

Tajuk posting saya kali ini barangkali akan memeranjatkan sesetengah pihak. Lanjutan daripada perbincangan berhubung Terminal Bas Shah Alam, saya bersama beberapa Ahli Majlis MBSA telah melawat kilang Carlsberg pada hari Khamis 5 Ogos, jam 3 petang. Kami disambut oleh Dato’ Chin Voon Loong, Timbalan Pengarah Urusan Syarikat berkenaan. Beliau memberikan penjelasan dan latar belakang syarikat serta prestasi perniagaannya semenjak ianya mula beroperasi. Untuk makluman semua, kilang Carlsberg Shah Alam telah mula beroperasi pada tahun 1972, iaitu 38 tahun dahulu. Ia merupakan di antara kilang yang terawal di kawasan tersebut dan semasa ianya dibina, hanya hutan dan belukar di kelilingnya.

My Meeting with Dr M

Telah lama saya tidak berkesempatan menulis. Dengan apa yang sedang berlaku dan dengan Perintah Kawalan Pergerakan yang dikuatkuasa, maka inilah masanya untuk saya hidupkan semula Blog saya yang sudah lama tidak dikemaskini.

Saya mulakan dulu dengan tulisan mengenai pertemuaan saya dengan Tun M beberapa minggu yang lalu.

Tulisan ini, dalam Bahasa Melayu dan juga Bahasa Inggeris telah pun disiarkan oleh Malaysiakini - My Meeting with Dr M beberapa hari yang lepas.

100 Hari Malaysia Baharu (Astro Awani)

Wawancara bersama Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad dalam program khas '100 Hari Malaysia Baharu'.

Video ihsan Astro Awani
-Pejabat YB Khalid Samad-