Skip to main content

Gambar PRK Galas









Gambar ihsan dari Topeng Perak Unmasked, TPU Shoutout: Sekitar Hari Penamaan Calon PRK N-45 Galas
-Pejabat YB Khalid Samad-

Comments

Anonymous said…
macam Jakie Chan pun ada..
Jet li pun ada iras iras..
Anonymous said…
Kejayaan team bola kelate menjuarai piala malaysia adalah satu bukti bahawa kelate seharusnya sudah maju dalam banyak segi...apabila dato anuar musa selaku orang kuat umno kelate mengambil alih KAFA tidak berapa lama dahulu....kita dapat lihat jelas pembaharuan dan kemajuan sukan bolasepak kelate dibawah pimpinan beliau...gagalnya team kelantan selama 20 tahun era proffesional liga malaysia adalah kerana lemahnya kerajaa kelantan dibawah pimpinan PAS yg gagal meletakkan sukan pada tahap yg baik...PAS hanya sibuk berceramah menjual pahala ke hulu dan ke hilir tanpa dapat memajukan rakyat kelantan...Dato anura musa adalah bukti jelas hanya UMNO sahajalah yg mampu bawa kemajuan pada rakyat kelantan...KAFA yg di pimpin beliau adalah sgt dhaif tanpa mendapat soongan kerajaan negeri pimpinan PAS...tetapi hasil kerja keras UMNO kelantan ,,,sekarang kerajaan kelantan PAS nak tumpang glamour kejayaan team kelantan KONONNYA INILAH BERKAT DOA TGNA....dah 20tahun lebih dahhhh...sekarang baru nak kata berkat doa...lawak gilerrrr......sudah jelas lagi bersuluh...PAS tak mampu bawa kemajuan pada kelantan...jado mari kita pakat TOLAK PAS DEMI KEMAJUAN KELANTAN!!!! ghomo kelate ghomo!!!kita ghom PAS laa...
Anonymous said…
Salam. Selamat berjuang YB dan rakan2!
Anonymous said…
Assalamualaikum saudara semua,

Setuju juga dengan kata-kata di atas. Kemenangan itu adalah kurniaan Allah, Syukur kepada Allah yang memberi rahmat. Bawak bendera parti politik ke padang bola buat mende, sungguh tak bertamadun dan sungguh menjijikkan.
rambute rende said…
anon: October 31, 2010 9:20 PM ,

Bolaspak malaysia macamana ?
No berapa ranking dunia ?
Siapa perlu resign ?

Boleh jawab ?

Menang sekali. A flash in the pan.

Betul ke kemajuan ? Peringkat sekolah ada menang ?

Kalau import coach & player dan menang, itu bukan kemajuan yang solid.
Anonymous said…
dari dulu kafa dipimpin oleh daki2 umno tak pernah pemimpin pas pegang jawatan president kafa,berapa banyak duit persatuan disonglap oleh pemimpin dahulu yang semuanya daripada umeno


peminat red worior
Anonymous said…
Kekalkan Anuar Musa jaga bola-sepak. TGNA dan PAS jaga Negeri dan Negara.

Popular posts from this blog

Berakhirnya Drama RUU 355?

Drama perlaksanaan sistem perundangan Islam yang mengambil bentuk usul persendirian YB Marang berhubung Akta 355 kelihatan menghampiri adegan penamatnya. Pada peringkat kesudahannya UMNO/BN kelihatan sebagai pihak yang meraih keuntungan terbesar dengan pembangkang berada dalam keadaan berpecah dan tidak bersepakat. Keutuhan Pakatan Rakyat yang telah mewarnai pilihan raya ke 13 pada 2013 sudah jelas hilang. Yang sepatutnya mengambil tempatnya, iaitu Pakatan Harapan, masih dalam keadaan sedikit terumbang-ambing, khususnya berhubung hubungan dengan PAS.

Tindakan UMNO/BN untuk mensasarkan PAS melalui isu perundangan Islam adalah satu ‘master-stroke’ yang tidak boleh dinafikan mana-mana pihak. Melaluinya bukan sahaja PR berpecah, namun ketidak-tentuan sikap terhadap PAS menyebabkan apa-apa tindakbalas untuk menyelamatkan keadaan menjadi tidak padu dan kurang bersungguh-sungguh. Kebergantungan terhadap PAS oleh pihak tertentu menyebabkan mereka tidak sanggup memutuskan hubungan dengan PAS s…

Kenyataan Media Amanah Mengenai RUU 355

Muqaddimah

Amanah menganggap mahkamah syariah sebagai institusi penting dalam usaha menzahirkan kebenaran dan keadilan Islam. Oleh itu imejnya sebagai institusi yang cekap dan berwibawa perlu sentiasa dijaga. Amanah bersetuju bahawa segala usaha ke arah memperkasakan mahkamah syariah, dari segi kecekapan perlaksanaan undang-undang Islam, perlu disokong dan dibantu.

Kenyataan Berhubung Usul Persendirian Marang: Cadangan Pindaan ke Atas Akta 355

MUQADDIMAH

1. AMANAH ingin menegaskan bahawa Mahkamah Syariah adalah institusi keadilan Islam dan oleh itu apa jua usaha ke arah menperkasakannya adalah disokong. Bidang kuasanya berhubung kesalahan jenayah syariah dijelaskan dalam Akta 355 sediada. Akta 355 ini perlu dijaga dengan baik dan apa jua usaha pembaik-pulihan serta pindaan terhadapnya perlu diperhalusi secara teliti supaya tidak menjejas kedudukan mahkamah syariah.

2. Akta 355 sediada telah digubal mengambil kira kedudukan dan peranan Mahkamah Syariah di dalam kerangka struktur kenegaraan Malaysia yang di dalamnya wujud Mahkamah Sivil dan juga Mahkamah Syariah. Sepertimana diketahui umum, bidang kuasa Mahkamah Syariah adalah terhad kepada orang Islam dan kesalahan-kesalahan tertentu seperti terkandung dalam Senarai II Senarai Negeri Jadual kesembilan Perlembagaan Persekutuan. Selainnya adalah di bawah Mahkamah Sivil.

3. Apa jua pindaan yang ingin dibawa semestinya selari dengan kedudukan dan peranan ini supaya tidak berlaku…